top of page
Zwangerschapsyoga privéles

Pre- en postnatale kine

In de prenatale lessen staan we even stil bij de verschillende zwangerschapskwaaltjes en overlopen geschikte oplossingen. Er wordt informatie gegeven over wat er met het lichaam gebeurt tijdens de zwangerschap. Vervolgens worden ademhalingstechnieken, tips, houdingscorrecties, ... aangeleerd. Indien nodig wordt aangepaste oefentherapie gebruikt om rug- en bekkenklachten tegen te gaan. Soms helpen specifieke oefeningen of hulpmiddelen om eventuele zwangerschapskwalen op te vangen. Er wordt extra aandacht besteed aan het oefenen van de bekkenbodemspieren. Want hier is preventie zeer belangrijk. We raden aan deze spieren al bewust te leren gebruiken tijdens de zwangerschap. Dan is het na de bevalling makkelijker om de spieren opnieuw te trainen.

We stimuleren gezonde sportieve activiteiten om de fysieke conditie te optimaliseren voor de bevalling. Verder wordt er stilgestaan bij het verloop van een bevalling. We leren verschillende arbeidshoudingen aan, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, pershoudingen en perstechnieken. Zo kan je je optimaal voorbereiden op de geboorte van je kindje.

Postnatale kine is essentieel om goed te herstellen. Na de bevalling moet je lichaam terug kunnen herstellen. Niet alleen de bekkenbodemspieren maar heel je lichaam heeft hard gewerkt tijdens de bevalling. Het trainen van bekkenbodem- en buikspieren helpen ter preventie van klachten. In onze postnatale sessies focussen we ons in de eerste plaats op de bekkenbodemspieroefeningen. We trainen de kracht, uithouding, snelheid en controle van de bekkenbodemspieren met specifieke oefeningen. Daarnaast wordt gewerkt aan de heropbouw van stabiliteit, spierkracht en algemene conditie zodat de dagelijkse activiteiten en sport kunnen worden hervat. Deze algemeen spierversterkende oefeningen bevorderen een goede fysieke basisconditie en helpen om je lichaam terug in vorm te krijgenOok kan gewerkt worden op de behandeling van klachten tgv. de zwangerschap/bevalling.

Prenatale kinesitherapie kan gestart worden vanaf 24 weken zwangerschap. Postnatale kinesitherapie kan gestart worden vanaf 4 à 6 weken na de bevalling (6 weken na keizersnede). Je doet best sportieve kledij aan en breng zeker een flesje water mee.

willem2.webp

Willem Maes

Willem is afgestudeerd als kinesitherapeut in 2016 met als specialisatie sportrevalidatie en algemene kinesitherapie. Verder heeft hij zich gespecialiseerd in manuele therapie en dry needling. Via deze bijhorende behandeltechnieken kan elke patiënt kwalitatief en op maat worden behandeld. 

 

Je kan bij hem terecht voor algemene kinesitherapie, manuele therapie, pre-en postnatale kine, sportgerichte oefentherapie en dry needling.

bottom of page