top of page
Snoep uit de Jar

Begeleiding emo-eten

De basis van gezonde voeding is bij veel mensen voldoende gekend. Maar het laten van snoepen en snacken tussendoor is vaak een pak moeilijker. Heel vaak hebben we hier te maken met emotioneel eten, eten gestuurd vanuit een bepaalde gemoedstoestand zoals stress of vermoeidheid.

Emo-eten aanpakken vraagt om meer dan louter voedingsadvies. Eetbuien pak je enkel aan met een specifieke zoektocht naar de onderliggende oorzaken. Snoepgedrag blijvend onder controle houden, kan enkel met de juiste inzichten en de geschikte oplossingen. Zolang de kern van de zaak niet wordt aangepakt, merken we steeds herval na een zoveelste poging om gezond te eten.

Vaak zit je gevangen in een vicieuze cirkel van diëten en over-eten, een voortdurende energieslopende tweedstrijd in je hoofd. Het doorbreken van die vicieuze cirkel kan enkel met de juiste aanpak. Zodra de onderliggende patronen, triggers en gewoonten gekend zijn, kunnen we met de geschikte oplossingen eet- en snoepdrang onder controle krijgen.

Op die manier leer je gezond te eten zonder te hervallen in oude gewoonten, leer je gedoseerd en bewust snoepen of snacken en krijg je grip op emotioneel eten.

trees_edited.jpg

Trees Peersman

Trees heeft al 25 jaar praktijkervaring als diëtiste en sanacoach. Haar specialisatie is het aanpakken van emotioneel eetgedrag en snoepbuien.

Ze tracht gewichtsverlies na te streven door het geven van persoonlijk advies met oog voor de onderliggende gedachten en gevoelens. Haar missie is cliënten terug beter in hun vel te doen voelen en te doen stralen, met de juiste aanpak.

Trees geeft ook regelmatig kookworkshops, lezingen en workshops omtrent verschillende onderwerpen.

Trees is auteur van het boek "Je stabiel gewicht in 10 stappen" -Lannoo

en het boek “Help, ik kan het niet laten (over snoepen, snacken en emo-eten) – Borgerhoff & Lamberigts.

bottom of page