Multidisciplinaire gewichtszorg

Worstel je al een tijdje met wat overtollige kilo's? Heb je al talloze pogingen ondernomen om wat gewicht te verliezen maar steeds zonder blijvend resultaat ?

 

Het multidisciplinair team van de Totaalpraktijk screent, helpt en begeleidt mensen die graag werk willen maken van hun fysieke conditie aangevuld met gericht voedingsadvies en mentale coaching. Samen werken we met jou naar een betere, evenwichtigere en vooral gezondere levensstijl.

Meer info of een afspraak vastleggen? Contacteer ons op 0472/58.56.25 of op info@totaalpraktijk.be

Screeningsfase

In deze fase ga je op consultatie bij onze diëtiste,  kinesist en psycholoog. Bij elk van deze therapeuten krijg je een uitgebreide screening. Zodoende krijgen we een volledig beeld van je profiel bij aanvang van het programma.

- De diëtiste bevraagt je huidig voedingspatroon

- De kinesist test je conditie

- De psycholoog peilt naar je motivatie, doelen en valkuilen

 

Na een multidisciplinair overleg wordt een plan van aanpak geformuleerd. Indien nodig wordt ook een arts ingeschakeld om eventuele verdere onderzoeken uit te voeren (bloedanalyse, vitale parameters, ...).

Behandelfase

De diëtiste werkt samen met jou een voedingsplan uit. Na twee, vijf, acht en twaalf weken wordt een opvolgconsult gepland om de stand van zaken te evalueren en eventueel bij te sturen waar nodig.

De kinesist overloopt samen met jou het behandelplan en werkt een beweegprogramma op maat uit, aangepast aan je beginconditie en doelstelling. Daarna kom je minstens twee of bij voorkeur drie keer per week langs om deze training uit te voeren. Dit gebeurt deels onder begeleiding van de kinesist en deels op zelfstandige basis zodat je de draad ook thuis kunt opnemen na afloop van het programma.

Ook mentale coaching is een belangrijk aspect van dit programma. Je gaat bij aanvang, halfweg en ter afronding langs bij onze psycholoog. Zij richt zich op het proces en niet op het resultaat. Je bekijkt hoe je je eet- en beweegpatroon blijvend kunt veranderen, hoe je jezelf kan blijven motiveren en hoe je preventief kan omgaan met terugval.

© 2023 BY TOTAAPRAKTIJK PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

info@totaalpraktijk.be - Dendermondesteenweg 189 - 9070 Destelbergen

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon