Yoga-coaching en kinderyoga

Watch out: yoga can make your body, mind and soul super-flexible!

Yoga-coaching voor volwassenen

Traditionele yoga omvat het aanleren van houdingen die het lichaam tot rust kunnen brengen. Mediteren zou je kunnen zien als een vorm van mentale controle, of beheersing van het lichaam door gedachtekracht te gebruiken. De 'mind' werkt samen met het lichaam. Het mentale aspect, het 'hoofd', is belangrijk, net als het spirituele, fysieke en emotionele lichaam. In een individuele yoga-coaching-sessie komen al deze lichamen aan bod. In deze holistische aanpak wordt gezocht naar hoe jij volledig in jouw kracht kan komen (of blijven) staan.

 

Yoga-coaching kan helpen bij fysieke, mentaal-emotionele of stressgerelateerde klachten maar verbetert ook het algemene gevoel van fitheid en welzijn. In een sessie worden yoga en coaching altijd gecombineerd, afhankelijk van de vraag, de mogelijkheden en de wens van de aanvrager. Ademhaling, meditatie, gesprek, ontspanningsoefeningen en fysieke uitdaging kunnen deel uitmaken van het programma, afhankelijk van het doel of de hulpvraag die tijdens een uitgebreide intake wordt bepaald.

Yoga-coaching voor kinderen

Ook met kinderen kan gewerkt worden aan relaxatie en algemeen welzijn met behulp van yoga en meditatie. Stressgerelateerde klachten kunnen met yoga worden verminderd of verholpen op speelse wijze. Kinderyoga is een speelse manier om te bewegen, jezelf te leren kennen en ruimte te beleven, op zowel fysiek als mentaal-emotioneel gebied. Het is een fantasievolle combinatie van beweging, concentratie/meditatie-spel en (zelf)massage waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van materialen en muziek.

Deze vorm van yoga is mogelijk vanaf peuterleeftijd. 

Access Bars

Waarom zou je een 𝙰𝚌𝚌𝚎𝚜𝚜 𝙱𝚊𝚛𝚜 behandeling overwegen? De Bars zijn banen die over en door je hoofd lopen die ontladen kunnen worden door de uiteinden lichtjes aan te raken. Deze banen hebben allemaal een thema, en in deze banen liggen overtuigingen, overwegingen, gedachten en emoties rond deze thema's opgeslagen.
...
Een Access Bars behandeling is bedoeld als reset van deze banen. Het is een sessie van 60 of 90 minuten (in combinatie met 30 minuten coaching) waarbij ik de punten op je hoofd aanraak en de aanraking een aantal minuten vasthoud per punt / combinatie van thema's.
...
Dit wordt over het algemeen als zeer ontspannend ervaren, en ik heb al geweldige feedback gekregen van klanten. Zoals iemand die minder slaap nodig had, en iemand die zich veel gegronder voelde. Een sterkere intuïtie, meer vertrouwen en meer energie, om waar wat te noemen...
 

Onze therapeut

nina_edited.jpg

Nina Bosch

0495/66 06 44

Nina volgde haar opleiding tot hatha-yogadocent bij de bron in India (2011). Daarna volgde ze een opleiding tot yin-yogadocent (Amsterdam, 2012) en verschillende workshops en trainingen rond yoga, mindfulness en meditatie (2016). Tijdens haar tweede zwangerschap kwam Nina in aanraking met kinderyoga. Ze volgde de opleiding holistische en therapeutische peuter-, kleuter- en kinderyoga in Antwerpen (2014, 2015). In 2018 schoolde ze zich verder bij tot Integrale coach, Stress- en burnoutcoach en NLP Practitioner (Yourcoach). 

Zij haalt vooral voldoening uit het begeleiden van kinderen en volwassenen in individuele coachingsessies waarbij ze een integrale, holistische aanpak hanteert.