Seksuologie

"Sexual health is dependent upon an individual's well-being and sense of self-esteem. Sexual health requires trust, honesty, and communication." E. Coleman

Seksuologische en relationele counseling

Sekstherapie is een gespecialiseerde vorm van therapie die zich toespitst op het oplossen van seksuele problemen (al dan niet binnen een relatie). Iedereen met vragen rond relaties en seksualiteit kan bij onze seksuoloog terecht:

  • pijn bij het vrijen (vaginisme en dyspareunie)

  • geaardheid en seksuele identiteit

  • orgasmeproblemen (te snel of te traag)

  • opwindings - of erectieproblemen

  • verminderd seksueel verlangen (libidoverlies)

  • algemene seksuele ontevredenheid

Je kan alleen of met je partner komen om over relaties of seksualiteit te praten. Gesprekken worden dikwijls in overleg aangevuld met praktische opdrachten, aangepast aan je vraag en tempo. Samen evalueren we de oefeningen en brengen we wijzigingen aan waar nodig. Zo leer je drempels overwinnen. Vaak gaat het om kortdurende en oplossingsgerichte therapie, maar de duur van de therapie kan variëren van enkele gesprekken tot meer langlopende hulp. Je houdt zelf de leiding over de behandeling en hoe vaak of wanneer je komt wordt in samenspraak bepaald. Op regelmatige basis kijken we samen of je vooruitgang boekt en tevreden bent. 

Om onze tarieven te raadplegen, klik door naar ons betalingsoverzicht

Onze therapeut

Sare De Caster

0472/58.56.25

Sare behaalde een Master Psychologie (Ugent, 2010) en Master Seksuologie (KULeuven, 2012). Op dit moment werkt zij een vierjarige therapieopleiding Oplossingsgerichte therapie (Korzybski) af. Ze is lid van de psychologencommissie (Compsy), Vereniging van oplossingsgerichte deskundigen (VVDO) en de Vlaamse vereniging voor Seksuologie (VVS). 

Je kan bij Sare terecht met vragen rond seksualiteit, relaties en zelfbeeld.