Werkwijze

De eerste gesprekken zijn steeds verkennend en dienen om je probleem te verhelderen. Het is niet gemakkelijk om te praten over de dingen waarmee je het moeilijk hebt. De therapieruimte is een neutrale plaats waar moeilijk bespreekbare onderwerpen in een serene sfeer aan bod kunnen komen. Je brengt je verhaal op je eigen tempo, wanneer je voldoende veiligheid en vertrouwen voelt. Een goede vertrouwensrelatie is nodig om samen aan jouw problemen te kunnen werken.

De therapie en begeleidingsgesprekken zijn gericht op het verkrijgen van inzichten en het aanleren van vaardigheden om je problemen zelf aan te pakken. Een therapeut kan jou geen pasklare oplossingen bieden maar zal wel samen met jou uitzoeken op welke manier je opnieuw controle kan krijgen over je leven.

In onderling overleg wordt steeds besproken hoeveel sessies nodig zijn en hoe frequent je komt. Op regelmatige basis wordt geevalueerd  hoe je de begeleiding ervaart en hoe verder gegaan wordt.

Praktisch

U kan onze therapeuten rechtstreeks contacteren voor een afspraak. Afhankelijk van uw beschikbaarheid, kan een afspraak plaatsvinden binnen de 1 tot 3 weken. Een sessie duurt 50 minuten. 

Om onze tarieven te raadplegen, klik door naar ons betalingsoverzicht. Een consultatie wordt voor u gereserveerd en vrijgehouden. Laattijdige annulaties (minder dan 48u op voorhand) zullen in rekening gebracht worden.

Terugbetaling wordt door sommige mutualiteiten voorzien. Vraag dit na bij uw mutualiteit of uw therapeut.