Podologie

"My foot is a masterpiece of engineering and a work of art" L. Da Vinci

biomechanisch onderzoek en instrumentele behandeling

In een biomechanisch onderzoek wordt aan de hand van een reeks metingen uw stap -en looppatroon bekeken. Via een high speed camera wordt uw gangpatroon gefilmd op de loopband en nadien volledig geanalyseerd. Ook de beweeglijkheid van de voet en de nabijgelegen gewrichten zoals knie,heup,lage rug worden daarbij getest. Op basis van deze analyse wordt een (sport)schoenadvies uitgewerkt en eventuele functionele zolen ontworpen. Voor een biomechanisch onderzoek met ganganalyse breng je best een korte short en de schoenen die je het vaakst draagt, mee. 

 

Instrumentele voetbehandeling behandelt alle nagel -en huidproblemen die bij de voet voorkomen zoals ingegroeide nagels, eeltpitten, schimmelnagels, ... Voorkomen is beter dan genezen dus een instrumentele behandeling op regelmatige basis is zeker een aanrader.

 

De podoloog helpt je ook verder in geval van een diabetische voet. Dit onderdeel omvat de totale verzorging van voetproblemen veroorzaakt door diabetes. Hierbij worden voornamelijk voetwonden behandeld en verzorgd, op voorschrift van uw arts. Binnen dit luik kan een samenwerking opgestart worden met de diabetes educator (Lieselotte Thyssen) van de Totaalpraktijk.

Om onze tarieven te raadplegen, klik door naar ons betalingsoverzicht

 

Onze therapeut

Amélie Himpe

0499 52 93 94

Amélie studeerde af als bachelor in de podologie aan de Artevelde Hogeschool Gent. Ze biedt preventieve en curatieve voetverzorgingen aan en werkt nauw samen met onze kinesist, osteopaat en diabetes educator.