Blijf op de hoogte

Volg wat er nieuw is in de praktijk

Multidisciplinaire gewichtszorg

​Worstel je al een tijdje met wat overtollige kilo's? Heb je al talloze pogingen ondernomen om wat gewicht te verliezen maar steeds zonder blijvend resultaat ?

 

Het multidisciplinair team van de Totaalpraktijk screent, helpt en begeleidt mensen die graag werk willen maken van hun fysieke conditie aangevuld met gericht voedingsadvies en mentale coaching. Samen werken we met jou naar een betere, evenwichtigere en vooral gezondere levensstijl.

 

Na 12 weken heb je vijf consulten bij de diëtiste, drie bij de psycholoog en minstens 24 uur (of meer) aan je conditie gewerkt.

Ontdek meer over dit programma en klik verder.

Ontdek de heilzame werking van infrarood!

Nu de winter voor de deur staat, is er niets meer deugddoend dan een infraroodsessie. De infraroodstralen dringen diep door in de weefsels en geven een aangename diepte-warmte af.

Een infraroodsessie is niet alleen ontspannend maar infraroodstralen hebben ook een positief effect op de doorbloeding, spierspanning en stijfheid. Het is bij uitstek geschikt indien je last hebt van spier- of gewrichtspijn!
Daarenboven stimuleert het je immuunsysteem en werkt het ontgiftend. Terwijl je transpireert, gaat je lichaam aan de slag om afvalstoffen te verwijderen.

 

Voor een infraroodsessie van 30 minuten betaal je 15 euro. Het gebruik van handdoek en douche is inbegrepen. Na vier beurten, krijg je een vijfde sessie gratis.

Ontdek de heilzame werking van de infraroodcabine en boek je sessie door te mailen naar info@totaalpraktijk.be of bel ons op 0478/24.95.13!

De totaalpraktijk biedt vanaf heden ook huiswerk- en studiebegeleiding aan!

Misschien heeft u als drukwerkende ouder niet steeds de gewenste tijd om uw kind te begeleiden bij het schoolwerk of verkiest u externe, neutrale hulp in te schakelen waardoor uw kind op eigen tempo en binnen een veilige context individueel begeleid wordt.Het uiteindelijke doel van de huiswerkbegeleiding is uw kind aan te leren de leerstof op een zelfstandige manier te verwerken.

Wat? Vakspecifieke begeleiding (rekenen, lezen, taal,...), leren leren (maken van boekentas, inrichting van studieruimte, opmaken van een planning,...), hulp bij het voorbereiden van opdrachten en toetsen (spreekbeurten, overhoringen,...).

Voor wie? Kinderen van 6 tot 12 jaar in het basisonderwijs. Ook kinderen met een leerstoornis zijn meer dan welkom. Samen bekijken we waar de noden liggen en of er eventuele verdere onderzoeken aangewezen zijn.

De kunst van Ademen

Ongeveer 85% van de bevolking ademt verkeerd. Vreemd, omdat niets zo vanzelfsprekend is als in- en uitademen. We doen het 23.000 keer per dag, en toch... We ademen te vlak en haastig waardoor we veel energie verspillen, onze stress verhoogt en we gevoeliger worden voor vermoeidheid, lusteloosheid, hoofd- en nekpijn. Daarnaast gebruiken velen een verkeerde ademtechniek.

Je ademhaling is de brug tussen lichaam en geest. Door goed te ademen, kan je lichamelijke klachten oplossen en zelfs je stemming veranderen. Adem je niet goed, dan blijven emoties en stress vastzitten. Wie zenuwachtig is, hapt naar adem of ademt oppervlakkig, alsof er gevaar dreigt. Dat maakt de vermoeidheid en de stress alleen maar sterker. Het probleem is dat we constant in een hoog tempo leven en dus ook versneld ademen. Zelfs tijdens onze slaap ligt onze ademfrequentie te hoog. Dit vreet energie en heeft tot gevolg dat ons lichaam niet kan uitrusten. En dat terwijl de oplossing heel eenvoudig is... De kunst van het ademen!

Onze kinesitherapeut is gespecialiseerd in relaxatietherapie en kan je op weg helpen naar een gezondere, minder stressvolle levensstijl. Neem voor meer info contact op met Sofie Demeulenaere op het nummer 0473/619.319

Nooit meer diëten

Onze diëtiste Lieselotte begeleidt je individueel volgens de Sana-methode van Sandra Bekkari. Als Sana-consulente is zij zeer gemotiveerd om je geleidelijk een nieuwe levenswijze aan te leren. Wat Lieselotte vooral belangrijk vindt, is dat je kan blijven genieten. Ze gelooft niet in een streng dieet. Deze zijn niet vol te houden en zijn doorgaans nefast voor je gezondheid, je gewicht en je mentale welzijn.

Stap voor stap laat Lieselotte je kennismaken met de vele voordelen van gezonde voedingsgewoontes. Ze geeft je tijdens het 7-stappenplan uitgebreid informatie en adviezen over het gebruik van gezonde voedingsstoffen. Met behulp van de boeken “Nooit meer Diëten 1 & 2” wordt de theorie vertaald in lekkere haalbare recepten, waar 20% ruimte is voor persoonlijke verwennerij. Samen met jou bekijkt Lieselotte wat je ziet zitten en stelt ze een persoonlijk dagschema op.

Please reload