Logopedie

"Plan A didn't work? The alphabet has 25 more letters. Stay cool"

Logopedie

Je kan bij een logopedist terecht voor preventie, diagnostiek en behandeling van articulatiestoornissen, leerstoornissen, taalontwikkelingsstoornissen, myofunctionele stoornissen, stemstoornissen en neurogene stoornissen.

Onder de term ‘leerstoornissen’ vallen dyslexie (leesstoornis), dyscalculie (rekenstoornis) en dysgrafie (spellingsstoornis). Deze stoornissen kunnen bij kinderen en hun directe omgeving tot frustraties en schoolmoeheid leiden. De logopedist stelt een realistisch behandelplan op waarna op speelse wijze de doelen stap voor stap gerealiseerd worden.

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), als gevolg van een beroerte of trauma, kan zich op verschillende manieren uiten. Het doorslikken van voedsel en drank kan plots moeizaam verlopen (dysfagie). Ook de vaardigheid om zich uit te drukken of anderen te begrijpen kan verstoord zijn (afasie). Het kan ook zijn dat de patiënt plots onverstaanbaar spreekt (dysartrie). Door een gemotiveerde aanpak van therapeut en patiënt en intensieve taal- en spraaktherapie is herstel in grote mate mogelijk.Onze logopedist helpt u graag verder in de begeleiding van dergelijke vragen. 

Om onze tarieven te raadplegen, klik door naar ons betalingsoverzicht

Onze therapeut

logopedist

Word jij onze nieuwe collega?

De Totaalpraktijk zoekt een nieuwe collega!

Ben jij Logopedist(e) en zou je graag terechtkomen in een multidisciplinair team? Contacteer ons snel op info@totaalpraktijk.be of 0478/24.95.13