Voet massage

Voet-reflexologie

In het denkpatroon van de Traditionele Chinese Geneeskunst staat ENERGIE centraal. Een mens is een energetisch systeem. Ziekten en kwalen zijn storingen in energie. Ziekte is in de Westerse beschouwing een afwijking van de norm. De Ziekteleer, in de Oosterse geneeskunst daarentegen, is een verstoring in het Energie-evenwicht. Elk probleem, of het nu een maagzweer of een tenniselleboog is, heeft een Energetische achtergrond en een Energetische oorzaak. De therapeutische interventies zijn dan ook vooral Energetisch van aard. Zo is de Chinese Voetreflexologie daar één van.

Voetreflextherapie vindt plaats door het uitvoeren van massagehandgrepen en druktechnieken aan de voet om stroringen of blokkades in het lichaam op te heffen of te reduceren.

De doelstelling van Voetreflexologie is de mens te beschouwen in zn totaliteit. Men gaat op zoek naar de oorzaak van de klacht en dit aan de hand van een hollistische visie. Niet de ziekte, maar de zieke wordt behandeld. Dit maakt Voetreflextherapie tot een ‘totale behandeling’.

sofie (2)_edited.jpg

Sofie Demeulenaere

Sofie is afgestudeerd als kinesitherapeut (Ugent, 2010) en volgde een postgraduaat manuele therapie. Ze specialiseerde zich verder in relaxatietherapie.

 

Je kan bij haar terecht voor algemene kinesitherapie, relaxatie - en slaaptherapie, pre- en postnatale kine, lymfedrainage en voetreflexologie.