Kinesitherapie

“minor movement moves the major” A.T. Still

Algemene kiné 

U kan bij onze kinesitherapeuten terecht voor verschillende behandelingen zoals algemene revalidatie na operaties (knie, heup, rug, schouder, voet, ... ), spierblessures, sportletsels, rug- en nekschoollymfedrainage, manuele therapie, pre- en postnatale kine, ...De behandelingen bestaan voornamelijk uit een combinatie van mobilisaties, oefentherapie en massage.

Onze therapeuten zijn gedeconventioneerde kinesitherapeuten. Zij volgen de tarieven van de beroepsvereniging Axxon (01.01.2019). Om onze tarieven te raadplegen, klik door naar ons betalingsoverzicht

Relaxatietherapie

Stress is bij heel wat mensen de oorzaak voor nek-en schouderklachten en spanningshoofdpijn. Indien niet tijdig wordt ingegrepen, kan dit verder leiden tot ademhalingsstoornissen, slaapproblemen of angstaanvallen. Relaxatietherapie berust op een combinatie van therapieën om tot lichamelijke en geestelijke ontspanning te komen. Het combineert elementen uit mindfulness en sofrologie met ademhalingsoefeningen, diverse massagetechnieken en lymfedrainage. Aan de hand van tips en oefeningen leer je je gedachten te beheersen en beter omgaan met bepaalde emoties en spanningen. Het finaal doel is streven naar een gezondere, minder stressvolle levensstijl. Onze kinesiste Sofie begeleidt u graag verder voor relaxatietherapie.

 

Manuele therapie is een specialisatie waarbij men via manuele onderzoeks- en behandeltechnieken enerzijds de gewrichten, zenuwen en spieren beter laat functioneren en anderzijds de bewegingen en houdingen tracht te verbeteren. Deze technieken omvatten onder andere mobilisaties, oscillaties en manipulaties. Dit stelt de therapeut in staat om het lichaam meer in zijn geheel te behandelen.

 

Dry needling is een onderdeel van myofasciale therapie. In een spier kunnen gespannen bandjes, trigger points, ontstaan die het functioneren van de spier tegenwerken. Die trigger points kunnen aangeprikt worden via fijne acupunctuurnaaldjes waardoor er lokaal een contractie kan ontstaan. De spier zal na het aanprikken beter kunnen ontspannen, hoewel het mogelijk is dat na de behandeling de spier eerst nog even stijf kan aanvoelen.

Om onze tarieven te raadplegen, klik door naar ons betalingsoverzicht.

Manuele therapie

Dry Needling

Onze therapeuten

willem2.jpg

Willem Maes

0471/26.15.15

Willem is afgestudeerd als kinesitherapeut in 2016 met als specialisatie sportrevalidatie en algemene kinesitherapie. Verder heeft hij zich gespecialiseerd in manuele therapie en dry needling. Via deze bijhorende behandeltechnieken kan elke patiënt kwalitatief en op maat worden behandeld. 

 

Je kan bij hem terecht voor algemene kinesitherapie, manuele therapie, sportgerichte oefentherapie en dry needling.

sofie (2).jpg

Sofie Demeulenaere

0473/61.93.19

Sofie is afgestudeerd als kinesitherapeut (Ugent, 2010) en volgde een postgraduaat manuele therapie. Ze specialiseerde zich verder in relaxatietherapie.

 

Je kan bij haar terecht voor algemene kinesitherapie, relaxatie - en slaaptherapie, pre- en postnatale kine en lymfedrainage.