Huiswerkbegeleiding

"What we learn with pleasure, we never forget" A. Mercier

Huiswerkbegeleiding

Basisonderwijs kan voor een kind een zeer intensieve periode zijn waarbij de eerste belangrijke stappen in het leren rekenen, lezen en schrijven gezet worden. Misschien heeft u als drukwerkende ouder niet steeds de gewenste tijd om uw kind te begeleiden bij het schoolwerk of verkiest u externe, neutrale hulp in te schakelen waardoor uw kind op eigen tempo en binnen een veilige context individueel begeleid wordt.

Het uiteindelijke doel van de huiswerkbegeleiding is uw kind aan te leren de leerstof op een zelfstandige manier te verwerken. Een eventuele achterstand zal bijgewerkt worden als voorbereiding op de overgang naar de middelbare school.

 

Wat? Vakspecifieke begeleiding (rekenen, lezen, taal,...), leren leren (maken van boekentas, inrichting van studieruimte, opmaken van een planning,...), hulp bij het voorbereiden van opdrachten en toetsen (spreekbeurten, overhoringen,...).

 

Voor wie? Kinderen van 6 tot 12 jaar in het basisonderwijs. Ook kinderen met een leerstoornis zijn meer dan welkom. Samen bekijken we waar de noden liggen en of er eventuele verdere onderzoeken aangewezen zijn.

 

Wanneer? In onderling overleg, na de schooluren of in het weekend behoort tot de mogelijkheden.

 

Waar? In onze praktijk of op verplaatsing (binnen een straal van 5 km) bij u thuis of op de school.

Om onze tarieven te raadplegen, klik door naar ons betalingsoverzicht

Onze therapeuten

Filip Noppe

0472/50.57.55

Filip behaalde in 2006 zijn diploma Toegepaste Psychologie en specialiseert zich momenteel verder in kindertherapie. Zowel kinderen als jongeren kunnen bij Filip terecht voor begeleiding en therapie.

Laura De Vuyst

Laura studeerde af als Bachelor in de Logopedie in 2014, aan Hogent. Twee jaar later behaalde ze haar diploma Master in de Logopedische Wetenschappen (Universiteit Gent). Om haar kennis up-to-date te houden woont ze studiedagen en symposia bij. Vlot kunnen communiceren en het uitblijven van frustraties op de schoolbanken vindt ze een must. Binnen de Totaalpraktijk kan je voor preventie en behandeling van logopedische problematieken bij haar terecht.' 

logo 5.png
logo%205_edited.png