Dieetkunde

Don't eat sugar. You're sweet enough already

Dieetadvies, diabeteseducatie en lichaamsanalyse

 U kan voedingsadvies op maat krijgen volgens de Sana-methode over volgende onderwerpen: een gezonde evenwichtige voeding, gewichtsproblemen (overgewicht en obesitas), gastro-intestinale aandoeningen (diarree, constipatie, prikkelbaar darmsyndroom, FODMAP-dieet, reflux, …), hart - en vaatziekten (verhoogde cholesterol, hoge bloeddruk, verstoord lipidenprofiel), allergieën en intoleranties (lactose, gluten,...), voeding bij zwangerschap en borstvoeding, vegetarisme en veganisme, productinformatie, voedingsetiketten, advies bij sociale gelegenheden, …

Gezonde voeding is samen met een goed gewicht een belangrijk onderdeel van de diabetesbehandeling. Andere belangrijke indicatoren zijn de bloedsuiker, HBA1C-waarde, bloeddruk en cholesterol. Cholesterolverlagende medicatie of insuline-therapie alleen zullen echter geen oplossing bieden.Het is belangrijk om u tijdig en correct te laten begeleiden bij een ontregelde bloedsuikerspiegel, pre-diabetes, diabetes type 1, 2 of zwangerschapsdiabetes.Aangepaste voeding is een must! Naast voedingsadvies kan u bij de diëtiste ook advies krijgen rond het leven met diabetes (beroepsleven, uit eten, met vakantie, verzekering, …).

Ook voor een uitgebreide lichaamsanalyse kan je bij de diëtiste terecht. Je lichaamssamenstelling wordt hierbij volledig geanalyseerd : BMI, vetmassa, spiermassa, vocht, weefsels, …Na deze meting worden de resultaten grondig met jou besproken en krijg je ook alle info uitgeprint mee naar huis. Dit kan afzonderlijk of in combinatie met voedingsadvies gebeuren.

U kan ook voedingsbegeleiding krijgen als onderdeel van ons programma "multidisciplinaire gewichtszorg".

Eerste consult

Voor het eerste consult plaatsvindt, krijg je enkele documenten toegestuurd die je dient in te vullen. Daarna wordt je medische verwijzing, allergieën, eventuele dieetgeschiedenis, je verwachtingen, eventuele medische klachten en eetpatroon samen besproken. Ook zullen verschillende metingen (lengte, gewicht, lichaamsvet, spiermassa,...) uitgevoerd worden om een correct beeld te krijgen van je lichaamssamenstelling. De 7 sana-principes worden toegelicht met als doel dat je zelf aan de slag kan gaan met de nieuwe tips. Aan de hand van een ‘voedingsanamnese’ wordt een persoonlijk voedingsschema opgesteld, gebaseerd op je huidige eetgewoontes en natuurlijk ook je doelstelling. 

Tweede consult en vervolgconsulten 
Bijkomende consulten zullen vooral bedoeld zijn om verdere tips, recepten en informatie te geven maar ook om je eventuele vragen te beantwoorden. In deze gesprekken zal je gecoacht worden om je vooropgestelde doel te bereiken. Verdere gesprekken zijn van waarde om ervoor te zorgen dat je resultaat haalt én behoudt. 

 

Om onze tarieven te raadplegen, klik door naar ons betalingsoverzicht

Terugbetaling
Het RIZIV voorziet een gedeeltelijke terugbetaling voor voedingsadvies bij een diëtiste. Ook de meeste mutualiteiten voorzien een terugbetaling voor een dieetconsultatie. Voor bijkomende informatie kan u best contact opnemen met uw ziekenfonds. Op voorschrift van de huisarts genieten diabetes type II patiënten van een tweejaarlijkse terugbetaling bij een erkende diëtiste indien de patiënt aangesloten is bij het zorgtraject of het zorgmodel 'opvolging van een patiënt met diabetes type II.
 

Werking

Onze therapeut

Lieselotte Thyssen

0472 06 90 44

Trees Peersman

0476 27 99 89

Lieselotte is diëtiste (KaHo Sint Lieven Gent) en volgde daarna een postgraduaat tot diabeteseducator. Je kan bij haar terecht voor algemene diëtetiek en diabetes educatie. Lieselotte is lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) en van de diabetesliga. Via studiedagen blijft Lieselotte up to date en kan ze u de recentste en correcte informatie aanbieden.

Trees heeft al 20 jaar praktijkervaring als diëtiste en sanacoach. Haar specialisatie is het aanpakken van emotioneel eetgedrag en snoepbuien. Ze tracht gewichtsverlies na te streven door het geven van persoonlijk advies met oog voor de onderliggende gedachten en gevoelens. Haar missie is cliënten terug beter in hun vel te doen voelen en te doen stralen.

Trees geeft ook regelmatig kookworkshops, lezingen en workshops omtrent verschillende onderwerpen.

Trees is auteur van het boek "Je stabiel gewicht in 10 stappen" -Lannoo. 

 

© 2023 BY TOTAAPRAKTIJK PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

info@totaalpraktijk.be - Dendermondesteenweg 189 - 9070 Destelbergen

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon